Tämä oli ensimmäinen konvehtikokeiluni. Temperointi onnistui hienosti. Täytteeksi halusin käyttää tyrnejä, joita on tänä vuonna kerätty hyvä määrä. Hesarin ruokasivulta luin, että valkosuklaa sopii tyrnin pariksi. Täytettä tein ihan liian vähän, joten jääkaappiin jäi täyttämättömiä kuoria odottamaan haaveilemaani suolaista kinuskia. Hienot kuvalliset konvehdinvalmistusohjeet löytyvät esim. Kermaruusulta ja Makuammuntaa-blogista. Itselläni kuvaaminen työskentelyn aikana ei onnistu...
Suklaakuoret:200 g tummaa suklaata (70%)
Rouhi 3/4 suklaasta lasikulhoon. Jätä loput isona palana odottamaan. Lämmitä suklaarouhetta vesihauteessa sekoittaen. Pidä silmällä suklaan lämpötilaa. Lämmitä suklaa 46 asteeseen. Ota astia pois vesihauteesta. Lisää iso suklaapala suklaasulaan. Sekoittele, kunnes suklaan lämpötila on laskenut 28 asteeseen. Lämmitä sen jälkeen suklaa uudestaan vesihauteessa 31 asteeseen. Pidä suklaa työstölämpötilassa.
Levitä temperoitu suklaa ohuelti silikonimuotteihin. Kaada ylimääräinen suklaa pois. Kaavi muotin reunoilta valunut suklaa pois. Anna kuorien jähmettyä täytteen teon ajan.
Täyte:
100 g valkosuklaata
2 dl pakastetyrnejä
Sulata tyrnit. Paseeraa marjat siivilän läpi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon tyrnisose (mehu). Laita suklaaseos pursotinpussiin. Pidä lämpimänä, jotta suklaa ei jähmety. Leikkaa pussin kulmaan kolo. Täytä kuoret niin, että jätät muutaman millin vajaaksi. Anna täytteen jähmettyä ennenkuin suljet kuoret.
Kun täyte on jähmettynyt, pursota muotti täyteen tummaa suklaata. Anna jähmettyä. Irrota konvehdit muoteista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti