torstai 1. joulukuuta 2016

Helinä-keijun joulukalenteri: Porkkana-inkiväärijoulutortut

Joulutortut kuuluvat joulun odotukseen. Meillä leivotaan niitä pellillinen marraskuun viimeisen viikon nimipäiville. Muutama viikko sitten mietin jotain uutta torttuun. Kaupan paistomarmeladeista jää päällimmäisenä mieleen sokeri. Porkkanamarmeladia olen keittänyt kakkuun aikaisemmin. Nyt kaapista löytyi inkivääriä antamaan lisäpotkua. Johan oli hiukan erilainen torttu. Minulle tämä sitten riittääkin adventin ajaksi.


Porkkanamarmeladi:

400 g porkkanoita kuorittuna
15 g (parin sentin pala) inkivääriä
2 rkl sitruunamehua
2 dl hillo-marmeladisokeria


Kuori ja viipaloi porkkanat ja inkivääri. Laita porkkanat ja inkivääri kattilaan. Lisää sitruunamehu ja vettä niin, että ainekset peittyvät. Keitä kypsiksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tästä tulee porkkanasosetta noin puoli litraa. Lisää hillo-marmeladisokeri. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan hilloksi. Jäähdytä.

Leivo tortut pakkauksen ohjeen mukaan. Koristele tomusokerihunnulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti