Joulutortut kuuluvat joulun odotukseen. Meillä leivotaan niitä pellillinen marraskuun viimeisen viikon nimipäiville. Muutama viikko sitten mietin jotain uutta torttuun. Kaupan paistomarmeladeista jää päällimmäisenä mieleen sokeri. Porkkanamarmeladia olen keittänyt kakkuun aikaisemmin. Nyt kaapista löytyi inkivääriä antamaan lisäpotkua. Johan oli hiukan erilainen torttu. Minulle tämä sitten riittääkin adventin ajaksi.
Porkkanamarmeladi:
400 g porkkanoita kuorittuna
15 g (parin sentin pala) inkivääriä
2 rkl sitruunamehua
2 dl hillo-marmeladisokeria
Kuori ja viipaloi porkkanat ja inkivääri. Laita porkkanat ja inkivääri kattilaan. Lisää sitruunamehu ja vettä niin, että ainekset peittyvät. Keitä kypsiksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tästä tulee porkkanasosetta noin puoli litraa. Lisää hillo-marmeladisokeri. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan hilloksi. Jäähdytä.
Leivo tortut pakkauksen ohjeen mukaan. Koristele tomusokerihunnulla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti