sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Helinä-keijun joulukalenteri: Piparimudcake

Tämä jouluinen mudcake-resepti on uudesta Pirkka-lehdestä (12/2016). Vakioreseptissäni kananmunan valkuaiset erotellaan ja vatkataan eikä siinä ole jauhoja ollenkaan. Tämä oli sellainen pikaresepti, jossa ei tarvitse kikkailla. Työkavereille kelpasi!

150 g margariinia
200g taloussuklaata
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa


Sulata margariini kattilassa. Lisää suklaa paloina. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa munat, siirappi ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää suklaaseos ja jauhot vuorotellen vaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm vuokaan. Paista 200 asteessa noin 22 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti