Tämä jouluinen mudcake-resepti on uudesta Pirkka-lehdestä (12/2016). Vakioreseptissäni kananmunan valkuaiset erotellaan ja vatkataan eikä siinä ole jauhoja ollenkaan. Tämä oli sellainen pikaresepti, jossa ei tarvitse kikkailla. Työkavereille kelpasi!
150 g margariinia
200g taloussuklaata
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
Sulata margariini kattilassa. Lisää suklaa paloina. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat, siirappi ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää suklaaseos ja jauhot vuorotellen vaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm vuokaan. Paista 200 asteessa noin 22 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti