keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Helinä-keijun joulukalenteri: Tähtipullat

Ihania tähtipullia tänään teki Helmi sillä aikaa, kun itse paistoin karjalanpiirakoita. Tavallinen sokeri loppui, joten tähtiin käytimme intiaanisokeria. Nuo tummat täplät ovat siis sokeripaakkuja :)


Pullataikina (ohje jauhopussin kyljestä):

2,5 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
3/4 dl sokeria
1/2 kananmuna
7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia


Murotaikina (Dansukkerin ohje):

50 g margariinia
1/2 dl sokeria
1/2 kananmuna
2 rkl kermaa
hippunen vaniljajauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
1 3/4 dl vehnäjauhoja


Sulata margariini kattilassa. Lisää myös maito lämpenemään kattilaan. Mittaa yleiskoneen kulhoon suola, kardemumma, sokeri ja margariini-maitoseos. Laita kone pyörimään. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja. Lisää jauhoseos kulhoon. Lisää kananmuna. Anna koneen vaivata taikinaa muutaman minuutin ajan. Lisää loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa puoli tuntia.

Tee murotaikina. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne kerman kanssa taikinaan. Anna taikinan jähmettyä kylmässä.

Leivo taikinasta pikkupullia. Kohota pullia pellillä. Kauli tähtitaikina levyksi. Ota siitä tähtimuotilla pikkuleipiä. Voitele kohonneet pullat munalla. Laita pullan pinnalle tähti ja painele kevyesti tähtien kärjet pullaan kiinni. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti