Ensimmäinen fudge-kokeiluni on hyvin suklainen, vaikka alunperin aioin tehdä toffeemaista. Pieniä herkkupaloja makean nälkään. Reseptin löysin täältä.
350 g tummaa suklaata (50%)
40 g voita
100 g pieniä vaahtokarkkeja
200 g pähkinöitä rouhittuna
Kaada kondensoitu maito lasikulhoon. Paloittele suklaa ja voi joukkoon. Laita ainekset lasikulhoon ja kulho vesihauteeseen poreilevan vesikattilan päälle. Sekoita, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet. Lisää suurin osa vaahtokarkeista ja pähkinöistä. Sekoita massa tasaiseksi. Vuoraa 20 x 20 cm vuoka foliolla. Kaada massa vuokaan. Ripottele loput vaahtokarkit ja pähkinärouhe pinnalle. Tasoita pinta. Jäähdytä fudgea jääkaapissa 2 tuntia. Leikkaa paloiksi. Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti