keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Helinä-keijun joulukalenteri: Piparminttumoussebrownie


Sugar Heron Facebookissa oli tällä viikolla video: How to make a Candy Cane Mousse Cake for Christmas! Sen innoittamana teimme tämän herkun. Kolmas kerta toden sanoi moussen valmistuksessa. Kahdessa ensimmäisessä tehtiin aloittelijan virheitä, ja jouduimme aloittamaan moussen alusta. Kermaa ja piparminttutankoja onneksi riitti, mutta valkosuklaa loppui. Lopputuloksen kannalta olikin parempi niin, sillä pohja oli tarpeeksi suklainen eikä mousse kaivannut enempää makeutta.


Brownie: (Resepti)

1,8 dl vehnäjauhoja
2,4 dl sokeria
1/4 tl suolaa
0,5 dl tummaa kaakaota
100 g margariinia
2 kananmunaa

Sekoita jauhot, sokeri, suola ja kaakao kulhossa. Lisää pehmeä margariini ja kananmunat. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista uunissa 175 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.


Piparminttumousse:

1 liivatelehti
1 rkl sitruunamehua
1 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
2 piparminttutankoa

Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Murskaa piparminttutangot ja sekoita ne varovasti kermavaahtoon. Lisää tomusokeri. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatelehdestä vesi pois ja liota mehuun. Sekoita liivateseos kermaan.


Leikkaa pyöreällä muotilla browniesta kakkuja. Laita asetaattireunus muotin reunalle. Lisää pohjan päälle moussea. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Koristele piparminttukarkeilla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti