Hetken mielijohteesta nappasin kaupassa ostoskärryyn ricottapurkin. Nopeasti päädyin Lunnin reseptiin, joka oli niin hyvää kuin ohjeesta pystyi päättelemään: mehevää ja raikkaan sitruunaista. Laitoin tähän yhden sitruunan enemmän kuin Lunni. Alkuperäisessä ohjeessa taisi olla tuplasti enemmän.
120 g margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
4 kananmunan valkuaista
0,5 dl sokeria
4 sitruunan kuori
0,5 tl vaniljajauhetta
200 g mantelijauhetta
250 g ricotta-juustoa
Pese sitruunat hyvin. Raasta keltainen kuoriosa. Erottele kananmunan valkuaiset. Vatkaa ne kevyesti vaahdoksi. Lisää sitten sokeria (0,5 dl) vähitellen, koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää.
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vaahtoon sitruunankuoriraaste. Lisää myös mantelijauhe ja ricotta. Nostele valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan. Kaada taikina halkaisijaltaan 20 cm vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40-45 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
Koristele tomusokerilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti