Joululoma alkoi, ja pääsin vihdoin tekemään ihan oikeita jouluruokia! Tänään paistoin porkkana-, lanttu- ja bataattilaatikot viimevuotisilla resepteillä. Kalja on pullotettu, ja leivinuunin päällä kohoaa ruisleipätaikina. Tämä punajuuripatee on uusi kokeilu. Muokkasin tämän Valion ohjeesta jättämällä pois ananaksen ja homejuuston.
500 g punajuuria
2 punasipulia
pieni pala Gruyere-juustoa
4 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia
Pese punajuuret. Keitä ne kypsiksi. Anna jäähtyä ja kuori. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia. Soseuta punajuuret ja sipulit sauvasekoittimella tasaiseksi ja sileäksi. Raasta juusto. Lisää loput ainekset massaan. Kaada massa pitkulaiseen leipävuokaan. Nosta vuoka isompaan astiaan, johon on laitettu vettä. Kypsennä patee vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin 1.5 tuntia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti