lauantai 17. joulukuuta 2016

Helinä-keijun joulukalenteri: Rosmariinin makuinen riisipannacotta

Ylijäämäriisipuurosta voi tehdä näppärästi jälkiruoan. Meillä ei tosin taida koskaan jäädä riisipuuroa... Tein nämä tavalliseen tapaani silikonivuokiin, mikä oli virheratkaisu. Riisipuuro painuu pohjalle, ja pannacotat oli siksi vaikea irrottaa ehjinä. Laita siis suoraan tarjoiluvuokiin. Rosmariini on ihan mahtava mauste tähän! Tämäkin resepti on Soppa365:stä. Tein ihan pienen annoksen maistiaisiksi.


1 liivatelehti
2 dl täysmaitoa
1 rosmariinin oksa
1 rkl sokeria
1 dl riisipuuroa

Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Laita maito, rosmariinin oksa ja sokeri kattila. Keitä seosta hiljalleen 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja poista rosmariinin oksa. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatelehti kuumaan maitoon. Lisää riisipuuro ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti