tiistai 6. joulukuuta 2016

Helinä-keijun joulukalenteri: Savulohimousse

Teen jouluksi paljon erilaisia ruokia. Tämä on yksi joulun herkuista, jota ilman en halua olla. Mäti sopisi vielä tähän, mutta nyt sitä ei ollut saatavilla. Itsenäisyyspäivän alkupalaksi tai iltatarjottavaksikin tämä sopii, sillä tämä on mielestäni hyvin juhlavaa tarjottavaa.

3 dl kuohukermaa
200 g ranskankermaa
200 g lämminsavulohta
1 pieni punasipuli
2 tl kapriksia
tilliä
suolaa
4 liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu

Vuoraa kulho kelmulla. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma. Paloittele lohi, kuutioi punasipuli niin pieneksi kuin saat ja silppua kaprikset. Lisää ainekset kermaan. Mausta tillillä ja suolalla. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita ne mehuun. Lisää liivateseos moussen sekaan hyvin sekoittaen. Kaada massa kulhoon ja laita jääkaappiin vähintään 5 tunniksi hyytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti