tiistai 17. tammikuuta 2017

Paahdettu panzanella

Ajattelin ottaa tämän vuoden yhdeksi teemaksi eri maiden ruokiin tutustumisen. Perheen ensimmäinen syntymäpäiväsankari toivoi tammikuulle italialaista ruokaa. Tämä leipäsalaatti oli kiva iltaruoka. Panzanellaan näyttää löytyvän jokaiselta oma reseptinsä. Minua miellytti eniten sellaiset, että kasvikset paahdetaan uunissa.


500 g luumutomaatteja
3 keltaista paprikaa
4 paahtoleipäpalaa
basilikaa
mozzarellaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
balsamicokastiketta

Puolita tomaatit, lohko paprikat ja paloittele leipä suupaloiksi. Laita ainekset leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Ripottele vähän suolaa ja pippuria tomaattien ja paprikoiden päälle. Paahda kasviksia ja leipää uunissa 225 asteessa. Leipä saa nopeammin väriä, joten ne kannattaa nostaa pois aikaisemmin kuin kasvikset. Asettele salaatin ainekset lautaselle. Lisää basilikaa ja mozzarellaa revittyinä paloina. Mausta salaatti balsamicokastikkeella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti