tiistai 8. joulukuuta 2020

Glögimarmeladi

TV-ohjelman mukaan nimitän kokkisota-ruoanlaitoksi sitä, että katson, mitä kaapista löytyy ja sitten mietin, mitä niistä voisi tehdä. Nyt mielessäni oli jääkaapissa oleva tyrniglögi, josta teki mieli kokeilla marmeladin tekemistä. Tämä on niin joulukuinen homma kuin vaan voi. Ei tulisi mieleenkään tehdä tai syödä marmeladia muulloin.

1,5 dl tyrniglögiä
2,5 dl vettä
5 tl agar agar -jauhetta
2 dl sokeria
0,5 tl piparkakkumaustetta

Mittaa glögi, vesi ja agar agar kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna sitten seoksen kiehua maltillisesti 10 minuuttia. Lisää sokeri ja piparkakkumauste. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä hetki. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan. Anna jähmettyä yön yli. Leikkaa marmeladi paloiksi. Anna palojen kuivua. Pyörittele palat sokerissa. Anna palojen kuivahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti