Olen ajatellut skonsseja viime päivinä. Eilen vastaan sattui Peggyn resepti jouluisista skonsseista, ja sitä oli pakko kokeilla. Täytteenä on tällä kertaa ranskankermaa ja valkosuklaata. Valkosuklaa on aika hallitseva näillä mittasuhteilla.
Taikina:
50 g jääkaappikylmää margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl maitoa
2 rkl sitruunamehua
Täyte:
100 g ranskankermaa
80 g valkoista suklaata
1 dl kuivattuja karpaloita
Yhdistä kuivat aineet ja nypi kylmä margariini joukkoon. Vatkaa muna kevyesti. Sekoita nesteet keskenään. Kaada neste joukkoon sekoittaen. Älä vaivaa. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 3cm levyksi ja ota muotilla skonsseja. Paista skonssit uunissa pellillä 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata suklaa mikrossa. Sekoita täytteen ainekset. Halkaise skonssit ja täytä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti