Itsenäisyyspäivän kakuksi valikoitui tällä kertaa simppeli mustikkakakku, eli väri oli se tärkein juttu. Hyvää itsenäisyyspäivää!
Kakkupohja:
3 kananmunaa
sokeria
gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin yhtä paljon sokeria ja kolmanteen lasiin yhtä paljon jauhoja. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Nostele jauhot varovasti sekoittaen vaahtoon. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa 180 asteessa noin 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Mustikka-vaniljakreemitäyte:
5 dl maitoa
100 g vaniljakreemijauhetta
2 dl mustikoita soseena
Kaada maito ja vaniljakreemijauhe kulhoon. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 3 minuuttia. Anna täytteen asettua jääkaapissa 20 minuuttia. Sekoita mustikkasose täytteeseen.
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin pohja tarjoiluvadille. Laita irtopohjareunus kakun ympärille. Aseta reunukseen kakunreunakalvo. Levitä puolet täytteestä kakkupohjalle. Laita keskimmäinen kakkupohja päälle. Levitä loput täytteestä. Aseta kolmas kakkupohja päälle. Laita kakku yöksi kylmään.
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
2 dl vaniljarahkaa
tomusokeria
50 g valkosuklaata
pensasmustikoita
rosmariinioksa
sinisiä kakunkoristeita
Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mukaan rahka ja sulatettu suklaa. Lisää tarvittaessa tomusokeria. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele mustikoilla ja muilla sinisillä koristeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti