torstai 3. joulukuuta 2020

Puolukka-kinuskipannacotta

 

Ihana jälkiruoka joulupäivälliselle tai ihan pimeän joulukuun iltaherkuksi. Tein annokset kolmelle jääkaapista löytyneistä aineksista. Tämä on helppo ja nopea tehdä.

Pannacotta:

1,5 dl vispikermaa
1,5 dl turkkilaista jugurttia
0,5 vaniljatanko
1 liivatelehti
0,5 dl sokeria


Puolukkahillo:

2 dl pakastepuolukoita
0,5 dl vettä
0,5 dl hillo-marmeladisokeria


Kinuski:

0,5 dl vispikermaa
0,5 dl fariinisokeria


Laita liivatelehti kylmään veteen 5 minuutiksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Sekoita ainekset liivatetta lukuunottamatta pienessä kattilassa. Vaniljatangon voi myös laittaa sekaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Poista tanko. Purista liivatelehdestä vesi pois. Sekoita hieman jäähtyneeseen kermaseokseen. Kaada seos annoslaseihin, ja laita jäähtymään kylmään pariksi tunniksi.

Laita jäiset puolukat pieneen kattilaan. Lisää vähän vettä. Kiehauta. Lisää hillo-marmeladisokeria, ja anna kiehua hiljalleen hilloksi.

Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Kuumenna kinuski kiehuvaksi, ja anna kiehua muutama minuutti.

Annostele annoslaseihin hieman puolukkahilloa. Kaada ympärille lämmintä kinuskikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti