Helmi teki tänään parhaan juustokakun, mitä olen syönyt. Resepti muotoutui niistä aineksista, mitä kaapista löytyi. Herkutteluksi meni tämäkin ilta..
Pohja:
150 g keksejä (esim. pipareita ja suolakeksejä)
75 g margariinia
75 g margariinia
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
200 g rahkaa
1,5 dl sokeria
2 rkl tyrnihilloa
0,5 dl tyrniglögiä
5 liivatelehteä
Kiille:
1 dl tyrniglögiä
2 rkl tyrnihilloa
0,5 dl vettä
2 liivatelehteä
Pinnalle:
tyrnejä
tomusokeria
kuusenoksia
Laita 18 cm vuoan pohjalle voipaperi ja reunoille reunuskalvo. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita tasaiseksi keksimurujen kanssa. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sokeri ja tyrnihillo tasaiseksi seokseksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kiehauta glögi kattilassa ja sekoita pehmenneet liivatelehdet siihen. Kaada glögi-liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon samalla vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään (tai pakastimeen jos haluat saada kakun hyytymään nopeammin).
Ennen kiilteen valmistusta tarkista että kakku on hyytynyt tarpeeksi. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kiehauta muut aineet kattilassa ja sekoita pehmenneet liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken aikaa. Kaada jäähtynyt seos kakun päälle. Ripottele pinnalle tyrnejä ja laita kakku uudelleen jääkaappiin tai pakastimeen. Koristele halutessasi ennen tarjoilua kuusenoksilla ja tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti