Kokeiluversio gluteenittomasta saaristoleivästä vei ehdottomasti jatkoon! Rakenne on hiukan mureneva, mutta todella helppotekoinen leipä, joka maistui hyvältä. Tähän voisi varmaan lisätä rakennetta siemenillä. Resepti on Hannan sopasta.
1 pss kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
1,5 dl tummaa siirappia
2 dl pellavarouhetta
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl tattarijauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl suolaa
voiteluun:
2 rkl siirappia
2 rkl vettä
Kaada kulhoon olut, hiiva ja psyllium. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää siirappi ja kaikki kuivat aienet. Vaivaa yleiskoneella noin 5 minuuttia.
Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja siirrä taikina siihen. Anna kohota jääkaapissa yön yli.
Paista 175-asteisessa uunissa asteeseen noin 45-55 minuuttia. Sivele pari kertaa paiston loppuvaiheessa siirapin ja veden sekoituksella. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti