maanantai 28. joulukuuta 2020

Limesiika

 Tämä resepti on yksi suosikeistasi jouluruokana. Olen tehnyt tätä muutamana jouluna aikaisemmin, mutta resepti vähän hukkuu isoon jouluaattopostaukseen, joten nyt se saa ansaitsemansa huomion omana julkaisunaan. 

1 siikafilee
1 rkl karkeaa merisuolaa
2 tl sokeria

Marinadi:

1/2 limen kuori ja mehu
1/2 dl hienonnettua tilliä
1 rkl hunajaa
1/4 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Siisti siikafilee. Leikkaa pois rasvainen vatsareunus ja nypi ruodot. Ripottele suola ja sokeria kalafileen päälle. Kääri kala tiiviiksi paketiksi tuorekelmun ja leivinpaperin avulla. Jätä kala graavautumaan yön yli jääkaappiin.

Leikkaa siiasta pieniä kuutioita. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää kalakuutiot. Nosta kylmään ja anna marinoitua vähintään 6 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti