Tämän reseptin olin löytänyt jo aikaisemmin, mutta nyt vasta kokeilin sitä. Karamellista tuli vähän epätasaista rakenteeltaan ja paloista tuli rouheita. Eipä taida nämä herkut silti kauan pöydällä säilyä...
360 g sokeria
1,5 dl kermaa
30 g voita
merisuolaa
Sulata 120 g sokeria pannulla keskilämmöllä, kunnes sokeri on kullanruskeaa. Lisää sitten loput yhdessä kerman, voin ja suolan (1 tl) kanssa. Keitä karamellia keskilämmöllä, kunnes seos on 118-asteista. Nosta pannu liedeltä. Vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes seos on paksua. Kaada karamelli n. 20 x 20 cm vuokaan ja tasoita pinta.
Anna karamellin jäähtyä jääkaapissa. Sirottele pinnalle suolahiutaleita. Leikkaa fudgesta suupaloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti