maanantai 7. joulukuuta 2020

Karpalo-pähkinäpikkuleivät

Toinen yritys pikkuleivistä.. Edellinen kaatui siihen, etten tajunnut reseptistä puuttuvaa kananmunaa, ja lopputulos oli sitten hyvin nähtävissä lopputuloksesta😏 Tänään löysin uuden reseptin kokeiluun.

1,8 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl kanelia
1/4 tl suolahiutaleita
120 g margariinia
1,2 dl ruokokidesokeria
2 rkl fariinisokeria
1 kananmuna
3,6 dl kaurahiutaleita
1,2 dl kuivattuja karpaloita
1,2 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna

Sekoita kulhossa jauhot, sooda, kaneli ja suola. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöinen margariini ja sokerit, ja vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi (n. 3 min). Lisää kananmuna ja vatkaa vielä minuutin ajan. Lisää sitten jauhoseos, kaurahiutaleet, karpalot ja pähkinät lastalla sekoittaen. Tee taikinasta möykky voipaperin päälle ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

Muotoile taikinasta ruokalusikan kokoisia palloja. Laita pellille jättäen riittävästi tilaa. Voit painaa taikinamöykkyä vähän, jos haluat. Paista pikkuleivät 175 asteessa n. 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti