lauantai 2. toukokuuta 2015

Kolmen juuston parsakaalipiirakka


Työtoverini Maarit tarjosi tätä herkullista piirakkaa syntymäpäivänään. Rakenne on hyvä, helposti syötävää. Tein tästä laktoosittoman ja gluteenittoman. Vähensin sinihomejuuston määrää alkuperäisestä (Kotiliesi huhtikuu 2015). Pakastimeen lähti 48 pientä palaa ylioppilasjuhlia varten.

Pohja:

250 g maitorahkaa
250 g margariinia
4 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kulhossa maitorahka ja pehmeä rasva. Lisää jauhot, joihin olet lisännyt leivinjauheen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.


Täyte:

300 g parsakaalia
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
50 g parmesaanijuustoraastetta
75 g sinihomejuustoa
100 g Västerbotten-juustoraastetta
suolaa ja pippuria myllystä

Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja paloittele myös varsi. Kiehauta parsakaalia muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. 

Sekoita kulhossa kananmunat, kerma ja parmesaaniraaste.

Kauli taikina leivinpaperin päälle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä pohjalle ensin parsakaalit. Murustele pinnalle sinihomejuusto. Levitä päälle juustoraaste ja mausteet. Valuta pinnalle muna-kermaseos.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti