sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Suklaa- ja suolakinuskikuppikakut



Tällä viikolla kiinnostuin kuppikakuista oikeastaan ihan vahingossa miettiessäni viikonlopun synttäritarjoiluja. Nimenomaan nämä minikokoiset herkulliset suupalat veivät ihan mennessään. Suklaakuppikakkujen ohje on Annin uunista. Suolakinuskikuppikakkujen ohje on Sally´s baking recipes -blogista. Kuorrutuksen tein yksinkertaisempana Kinuskikissan ohjeen mukaan, koska nyt ei ollut aikaa hifistelyyn. Molemmat tein gluteenittomana Semperin jauhoilla. 



Suklaakuppikakut
(n. 40 kpl minikokoisina)

Taikina:

2,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl kreikkalaista jugurttia
100 g leivontamargariinia
2 kananmunaa
100 g tummaa leivontasuklaata

Kuorrute:

50 g leivontamargariinia
3 dl tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
20 g tummaa leivontasuklaata
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
koristeluhelmiä

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja tomusokeri tasaiseksi. Lisää kylmä tuorejuusto. Vatkaa kuorrute kuohkeaksi. Lisää suklaa ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. Koristele.



Suolakinuskikuppikakut
(noin 40 kpl minikokoisina)


Taikina:

188 g gluteenitonta jauhoa
3/4 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
200 g intiaanisokeria
100 g sokeria
113 g leivontamargariinia
2 kananmunaa
1 tl vaniljajauhetta
120 ml vettä

Kuorrute:

2 dl kuohukermaa
1 dl intiaanisokeria
sormisuolaa maun mukaan
koristeluhippusia

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa margariini ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat ja vaniljajauhe. Lisää varovasti kääntelemällä jauhot ja vesi. Älä vatkaa taikinaa. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota minikokoisiin paperivuokiin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan, ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä heti, kun seos alkaa kiehua. Kaada seos lasikulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sen jälkeen täysin kylmäksi jääkaapissa. Tämä vie aikaa monta tuntia. Vatkaa kylmä seos vaahdoksi. Mausta suolalla. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti