maanantai 11. heinäkuuta 2022

Synttärietkot - kakkubuffet

Halusin syntymäpäivilleni kahvipöytään ainoastaan täytekakkuja. Oli vaikeaa päättää millaisia! Suunnitelmat muuttuivat vielä edellisenä iltana, kun epäonnistuin sitruunakakun paistamisessa.


Menu

Mansikkakakku
Suklaamoussekakku
Vadelmamoussekakku
Britakakku






Mansikkakakku (tein kolme kakkua gluteenittomasti ja lisäksi yhden pienen vegaanisen kakun)

Kakkupohja: (0,7-ohjeen mukaan)

8 kananmunaa
sokeria
perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta

Riko kananmunat kulhoon ja punnitse ne. Sokeria ja perunajauhoja tulee taikinaan 0,7 kertaisesti kananmunien painosta. Vatkaa munat ja sokerit paksuksi vaahdoksi. Lisää leivinjauhe perunajauhoihin. Kääntele jauhot varovaisesti vaahtoon. Kaada taikina halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista kakkupohjaa uunissa 175 asteessa, kunnes puutikkuun ei tartu taikinaa. Tämä kestää 40-60 minuuttia.

Jäähdytä kakkupohja. Leikkaa kakku kolmeen osaan.


Täyte:

vispikermaa
tomusokeria
mansikkahilloa (tein hilloao pakastemansikoista, hillosokerista ja timjamista Annin uunissa -ohjeen mukaan)
mansikoita


Koristelu:

mansikoita
mintun lehtiä




Suklaakakku (resepti Annin uunissa, tein 3-kertaisesta taikinasta 2 kakkua)

Kakkupohja:

6 dl perunajauhoja
6 dl sokeria
4,5 dl tummaa kaakaojauhetta
4,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl suolaa
3 dl vettä
1 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
3 dl kuumaa vettä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoista toisessa kulhossa kylmä vesi, öljy ja kananmunat. Jatka sekoittamista ja lisää kuuma vesi koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaa ja paista 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.


Täyte ja kuorrutus: (ohje täältä)

600 g tummaa suklaata
4,5 rkl kaakaojauhetta
4,5 rkl kuumaa vettä
500 g voita
3 dl tomusokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vatkaamalla noin 5 minuuttia. Lisää jäähtyneet sula suklaa, kaakaojauheseos ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Vatkaa seos kuohkeaksi.

Levitä suklaavaahtoa kakun täytteeksi kahteen väliin. Jos päällystät kakun vasta seuraavana päivänä, laita suklaavaahto yöksi jääkaappiin, nosta hyvissä ajoin lämpenemään huoneenlämpöön ja vatkaa tasaiseksi ennen kuorruttamista.




Vadelmamoussekakku (ohje löytyi Juhlien upeimmat kakut 2022 -lehdestä; tein kaksi kakkua)

Pohja:

260 g gluteenittomia keksejä
70 g voita

Murskaa keksit esim. perunanuijalla. Sulata voi. Sekoita keksimuru ja voi tasaiseksi seokseksi ja painele se halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita reunaan reunuskalvo.


Täyte:

10 liivatelehteä
600 g suomalaisia vadelmia
8 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl sitruunamehua

Liota liivatteita kylmässä vedessä. Soseuta vadelmat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se vadelmasoseeseen hyvin sekoittaen. Lisää sokerit. Kuumenna sitrunaamehu kiehuvaksi. Liota kuivaksi puristetut liivatteet mehuun. Valuta liivateliemi vadelma-juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele seos nuolijalla kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Hyydytä kakkua jääkaapissa peitettynä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Irrota vuoan reuna ja siirrä kakku vadille.


Koristelu:

suomalaisia vadelmia




Britakakku (aiemmin tehdyn kakkuohjeen mukaisesti) Tein britakakun tekemällä kolme alla olevaa pohjaa.

Pohja:

150 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
3 keltuaista
1 1/4 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta


Marenki:

3 valkuaista
2 dl sokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vesi vuorotellen. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä ilmava marenkiseos pohjan päälle kauniiksi kerrokseksi. Paista pohjaa 175 asteessa 20 minuuttia. Paista kolme samanlaista pohjaa. Anna pohjan jäähtyä. Irrota pohjat lastalla leivinpaperista ja nosta yksi tarjoiluvadille. 


Täyte:

vispikermaa
tuoreita mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä sitä pohjan päälle. Paloittele päälle reilusti mansikoita. Nosta toinen pohja päälle. Koristele tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti