perjantai 28. elokuuta 2015

Lähi-idän punajuuriröstit

Samaan aikaan uuden lukuvuoden aloituksen kanssa metsät ovat täynnä mustikoita, vadelmia ja sieniä. Pakkomielteenomaisesti olen käyttänyt kaiken liikenevän ajan metsässä. Ihana hiljaisuus ympärillä. Sitten välillä muistan, että ääntä pitäisi pitää, jotta karhut pysyvät etäällä, ja laulan maakuntalauluja.

Eilen ilmestyi uusi Glorian ruoka ja viini -lehti. Syksyn ensimmäisistä punajuurista tein pihvejä, jotka olivat tosi hyviä. Mutta ihmettelen, kuka tekee tämän annoksen puolessa tunnissa. Itse seurasin toisella silmällä Pekingin kisoja ja rennosti kokkasin, ja reilusti sain enemmän aikaa käytettyä. No tämä on se syy, miksi kokkikisat eivät kiehdo: en halua kokata otsa hiessä!


400 g punajuuria
200 g perunoita
1 sipuli
3 kananmunaa
2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria

Paistamiseen: öljyä

Lisäksi: 
1/2 granaattiomenan siemenet
1/2 dl suolattomia pistaasipähkinöitä (rouhin ja paahdoin hiukan kuivalla pannulla)


Jugurttikastike:

1 ruukku korianteria
1 ruukku persiljaa
2 dl turkkilaista jugurttia
1 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä


Sekoita ensin kastike. Hienonna yrtit. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Laita kastike jääkaappiin viilenemään.


Kuori punajuuret ja perunat. Raasta ne karkeaksi raasteeksi esim. monitoimikoneella. Sekoita raasteet kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli raasteen joukkoon. Lisää kananmunat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile massasta pieniä röstejä ja paista ne öljyssä noin 2 minuuttia molemmilta puolilta.  Tarjoa kuumat röstit jugurttikastikkeen, granaattiomenan siementen ja pistaasien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti