maanantai 28. toukokuuta 2018

Gluteeniton ja maidoton raparperipiirakka

Tämän ihanan gluteenittoman raparperipiirakan tein iltapäiväteelle, jota nautin katsoessasi tv:stä kuninkaallisia häitä (Meghan & Harry). Ohje on helppo: kaikki ainekset sekoitetaan samassa kulhossa. Jääkaapissa oli nyt kaurajugurttia, mutta sen sijaan voi laittaa muutakin nestettä.

3 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
2 dl intiaanisokeria
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
125 g margariinia
1 dl kaurajugurttia
1 kananmuna
5 dl raparperipaloja

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Paloittele kylmä margariini joukkoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ota 1 dl muruseosta kuppiin ja laita sivuun odottamaan. Lisää kaurajugurtti ja kananmuna kulhoon muruseoksen joukkoon ja sekoita taikinaksi.
Levitä taikina piirakkavuokaan. Ripottele raparperipalat taikinan päälle ja muruseos pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa piirakka esim. mansikoiden ja vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti