torstai 11. heinäkuuta 2019

Suklaakakku

Tämä kakku kuvailtiin erinomaisin mainesanoin Annin uunissa -blogissa. Kakkupohja on nopea ja helppo tehdä, koska aineksia ei tarvitse edes vatkata, pelkkä sekoittaminen riittää. Tässä yksinkertaistin vähän Annin ohjetta. Kakusta oli helppo tehdä gluteeniton vaihtamalla jauhot. Tämän kakun tein serkkutapaamiseen, ja samalla testaan reseptiä kummitytön rippijuhliin.

Uusi keittiöapulaiseni toimi hienosti! Olen haaveillut punaisesta Kitchen Aidista aika monta vuotta. Nyt lähtee 20 vuotta hyvin palvellut Philips Ahkera kierrätykseen.. Tämä on ihana!


Taikina:

4 dl gluteenitonta jauhoa
4 dl sokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl vettä
3/4 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2 dl kuumaa vettä


Täyte ja kuorrute:

400 g maitosuklaata
350 g voita
2 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kuumaa vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa


Koristeluun: mansikoita, mustikoita ja mustaherukan lehtiä


Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda ja suola. Sekoita toisessa kulhossa vesi, rypsiöljy ja kananmunat. Lisää neste vähitellen jauhoseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää myös kuuma vesi koko ajan sekoittaen. Sekoita taikinaa niin, että siitä tulee tasaista.

Leikkaa leivinpaperista 20 cm kakkuvuoan pohjan ja reunojen kokoiset palat. Leivinpaperi pysyy paremmin kiinni reunassa, kun siihen suihkuttaa öljyä alle. Kaada taikina vuokaan, ja paista 175 asteessa noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä.

Sulata suklaa varovasti. Anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 min ajan. Sekoita kaakaojauhe kuumaan veteen. Sekoita ainekset. Vatkaa suklaakuorrute kuohkeaksi, noin 5 min.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä täytettä väleihin ja kakun päälle. Tästä määrästä täytettä riittäisi nelikerroksiseenkin kakkuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti