tiistai 23. kesäkuuta 2015

Focaccia

Blogipäivityksistä voisi päätellä, ettei meillä ole tehty ruokaa lomalla ollenkaan. Sikäli oikea päätelmä, että mitään uutta ja ihmeellistä en ole vieläkään tehnyt juhlien jälkeen. Tänään teki mieli hyvää focacciaa. Tästä tuli tällaista tummaa käyttämieni jauhojen vuoksi. Näin pehmeää ja ihanaa, tuoretta leipää voisi tehdä useamminkin, eipä tuossa kauan mennyt. Pari jaksoa Frendejä ehti katsoa Netflixistä samalla...

3 dl rouheisia sämpyläjauhoja
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 dl basilika-oliiviöljyä
3,5 dl lämmintä vettä

Mausteöljy:
basilika-oliiviöljyä
rosmariinia
suolaa
kirsikkatomaatteja
suolakiteitä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää lämmin vesi, hunaja ja öljy. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Sekoita keskenään öljy, rosmariini ja suolaa. Voitele uunivuoka maustetulla öljyllä. (Älä laita leivinpaperia, jotta pohjasta tulee rapeampi.) Kaada taikina siihen ja anna kohota uudestaan. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele leivän pintaan kirsikkatomaatin puolikkaita. Voitele leipä maustetulla öljyllä. Ripottele pinnalle suolakiteitä. Paista noin 10-12 minuuttia. Voitele heti uunista ottamisen jälkeen uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti