3 dl rouheisia sämpyläjauhoja
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 dl basilika-oliiviöljyä
3,5 dl lämmintä vettä
Mausteöljy:
basilika-oliiviöljyä
rosmariinia
suolaa
kirsikkatomaatteja
suolakiteitä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää lämmin vesi, hunaja ja öljy. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Sekoita keskenään öljy, rosmariini ja suolaa. Voitele uunivuoka maustetulla öljyllä. (Älä laita leivinpaperia, jotta pohjasta tulee rapeampi.) Kaada taikina siihen ja anna kohota uudestaan. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele leivän pintaan kirsikkatomaatin puolikkaita. Voitele leipä maustetulla öljyllä. Ripottele pinnalle suolakiteitä. Paista noin 10-12 minuuttia. Voitele heti uunista ottamisen jälkeen uudestaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti