maanantai 29. kesäkuuta 2015

Sitruunakakku

Tämä resepti löytyi myös uusimmasta Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä. Tätä kehuttiin sopivan makeaksi, kirpeäksi ja kosteaksi. Siksi oli pakko kokeilla. En erikoisemmin kaipaa kuivakakkuja, mutta tämä oli poikkeuksellisen mehevää. En käytä leivonnaisissani alkoholia, joten korvasin sitruunaliköörin sitruunamehulla, jota oli makeutettu tomusokerilla. Kakun kaverina Ateljé Finnessa tarjotaan sitruunavaahtoa, johon resepti löytyy Soppa 365:stä. En nyt ehtinyt sitä tehdä. Vaniljajäätelökin olisi varmaa hyvää tämän kanssa.


Taikina:

50 g voita
2 sitruunaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl kuohukermaa
0,5 dl sitruunamehua (+ tomusokeria)
1 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Makuliemi:

1 sitruunan mehu
1 1/4 dl tomusokeria


Sulata voi. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä voi, kuoriraaste, kerma ja sitruunamehu. Lisää seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan. 

Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa, ja valmista sillä aikaa makuliemi sekoittamalla tomusokeri sitruunamehuun. Kaada liemi vuokaan kakun päälle ja anna imeytyä 30 minuuttia. Tarjoa kakku viipaleina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti