perjantai 10. heinäkuuta 2015

Vihertävät haukimurekepihvit

Kesäruoanlaittoni on mennyt Kokkisota-linjalla: ruokaa on hankittu mitään ajattelematta, ja ruoka-ajan lähestyessä alkaa vimmattu pohdinta, että mitä näistä oikein saa... Pari viikkoa sitten olin ostanut haukifileitä pakastimeen. (Molemmissa pakastimissa on ties mitä, ja kohta pitäisi saada tilaa marjoille!!) Katsaus muutamaan blogiin (Ruokaa ja rakkautta sekä Liian hyvää), ja toteaminen, että kalaa on, mutta ei tilliä eikä paljon muutakaan. Sitten kaappien penkominen ja pihalla inspiraatiokävely, ja kyllähän sieltä aineksia löytyi. Todellakin helppoa ja hyvää. Itse löysin pihveistäni (taisin syödä viisi...) kolme lyhyttä ruodon pätkää; toiset eivät yhtään, sillä olisin kyllä siitä kuullut!


600 g haukifileitä
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
kourallinen pinaattia
kourallinen basilikaa
1 sellerin varsi
3 kevätsipulia varsineen
merisuolaa myllystä
loraus sitruunamehua
kuivattua tilliä

Jauha kylmät haukifileet tehosekoittimessa soseeksi. Lisää muut ainekset jääkaappikylmänä ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile pihvejä ja paista voissa kauniin värisiksi.

Tarjoiluehdotus: haukimurekepihvejä, keitettyjä uusia perunoita, höyrytettyä parsakaalia, öljyssä haudutettuja bataattikuutioita ja haudutettua kantarelli-sipuliseosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti