keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Fresita-risotto lohen ja vuohenjuuston kanssa

Luin eilen illalla Hannan sopan mansikkarisotosta. Olin käynyt jo kaupassa tämän päivän ruokaa ajatellen, ja ostanut lohta ja perunoita. No, mietin pitkään, viitsinkö lähteä kauppaan aamulla hakemaan mansikoita, vai saisinko samaa makua muuten. Jääkaapissa on ollut toukokuusta asti 2 pulloa Fresitaa, joita ei vaan nyt tule avattua, kun on jokailtainen lääkkeenotto tiedossa. Siispä nyt ajattelin, että valkoviinin sijaan laitankin sitä. Loppujen lopuksi kuitenkin kävi niin, että oli muutenkin käytävä tuolla asioilla, joten hain tuoreita mansikoita ja vuohenjuustoa. Ja tuloksena oli vaaleanpunaista risottoa (hiukan makeaa viinin vuoksi), paistettua lohta (kaasugrilli ei nyt jostain syystä leimahtanut) ja vuohenjuustoa. Nuoret neidit hiukan kummeksuivat lounasta, mutta ihan kiva idea mielestäni!


1 rkl rypsiöljyä
1 kevätsipulin valkea osa
3 dl risottoriisiä
1 dl Fresita-mansikkakuohuviiniä
2 dl mansikoita
1 kanafondi
5 dl kiehuvaa vettä
50 g parmesaania
suolaa myllystä

Kuullota sipulisilppua öljyssä. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia. Lisää Fresita ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kauhallinen kiehuvaa vettä, kanafondi ja pienet mansikkapalat. Anna riisin kypsyä hiljalleen lisäten vettä vähän kerrallaan, kunnes riisi on sopivan kypsää. Lisää raastettu parmesaani. Mausta tarvittaessa suolalla.


500 g lohta
suolaa myllystä
sitruunamehua
wasabi & sesame -mausteseosta
tuoretta chiliä ja korianteria

Leikkaa lohesta sopivat annospalat. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja wasabi&sesame -mausteella. Paista öljyssä pannulla. Koristele tuoreella chilillä ja korianterilla.


Lisäksi tarjosin pannulla käytettyä vuohenjuustoa. Koristeena annoksessa mansikkapaloja, kevätsipulin vartta ja balsamicosiirappia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti