sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Suppilovahveropaistos

Nina-ystävä vei metsään ja näytti, että tämä tässä on suppilovahvero. Olihan meillä mukana myös sienikoira nuuhkimassa :) Keräsin ihka ensimmäiset suppilovahveroni siis eilen sormet kohmeessa! Puhdistettuna niitä oli 2 litraa. Muistin, että Keski-Suomi a la carte -kirjassa on Varjolan tilan resepti kantarellipaistoksesta, jota tarjottiin taimenen ja tomaattikastikkeen kanssa. Meillä oli ruoaksi täytettyjä broilerinfileitä (ruohosipulituorejuustoa, persiljaa, tomaattikuutioita ja hampurilaisaterialta jäänyttä pestokastiketta), riisiä ja porkkanoita. Lisäksi innostuin tarjoamaan näitä ja tomaattikastiketta.


50 g margariinia
1 dl spelttivehnäjauhoja (alkuperäisessä ohjeessa tavallisia vehnäjauhoja)
1 rkl vettä
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl pannulla käytettyjä suppilovahveroita
1/2 sipuli
1 dl ranskankermaa
persiljaa

Sekoita margariini, jauhot, suola ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Tästä annoksesta sain 5 paistosta silikonivuokaan. Tee täyte. Freesaa pieneksi kuutioitu sipuli ja sienet. Sekoita ranskankerma, kananmuna ja silputtu persilja. Täytä vuoat sieni-sipuliseoksella ja kaada päälle neste. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti