sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Broileria, kasviksia ja linssejä uunissa pakkaspäivänä

Hiihtelin järven jäällä eilen pimeässä, sormet tavan mukaan umpijäässä. Mielessä näkyi muutama vuosi sitten julkaistu Glorian ruoka ja viini -lehti, jossa oli uunibroilerin ohje. Kun sain sormet sulatettua, selasin lehtipinoa. Sitruunassa ja yrteissä marinoitu kikherne-kanapata ei ollut se, mitä etsin, mutta värikäs oranssi lehden kansi houkutteli tarttumaan tähän. Sitruunaa ja kikherneitä ei ollut eikä yhtään huvittanut lähteä kaupasta niitä hakemaan. Illalla broilerin koivet marinoitumaan jääkaappiin, aamulla leivinuuni kuumaksi, pata uuniin ja herkuttelemaan!


3 broilerin koipea
oliiveja
1 iso porkkana
1 suippopaprika
2 punasipulia
2 dl vihreitä linssejä
1 kanafondi


Yrttimarinadi:
1 dl valkoviiniä
3/4 dl oliiviöljyä
0,5 dl sitruunamehua
2 tl timjamia
mustapippuria
suolaa
2 laakerinlehteä


Valmista marinadi sekoittamalla ainekset kulhossa. Laita broilerin koivet tuplamuovipussiin. Kaada marinadi päälle. Pyörittele kastike lihaan. Laita pussit tiukasti kiinni. Laita pussi kannelliseen muoviastiaan ja astia jääkaappiin seuraavaan päivään asti.

Kuori porkkana ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi. Paloittele myös paprika. Kuori sipuli ja lohko isoiksi lohkoiksi. Pane kasvikset ja linssit uunipataan. Lisää kanafondi ja loraus vettä.

Nosta broilerit marinadista. Paista koipiin kauniin ruskea pinta kuivassa paistinpannussa. Pane broilerit pataan kasvisten päälle. Hauduta n. 200 asteessa, kunnes liha irtoaa luista ja kasvikset ovat kypsiä. Leivinuunissa paistoaikoja on hiukan hankala antaa, koska lämmitys ei ole koskaan täsmälleen samanlainen. Seuraillaan siis tilannetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti