sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Täytetty kalkkunanfilee


Etsin jotain uutta joulunpyhiksi, kun oli vieraitakin tulossa. Stockmannin resepteistä löytyi täytetty kalkkunanrinta, joka kuullosti houkuttelevalta. Tämä on siitä hiukan mukaeltu, joulun jälkeen kokeiltu ruoka.

1 kalkkunanfilee
10 siivua pekonia
suolaa, mustapippuria
Leikkaa filee auki haitarileikkauksella. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee täyte sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa. Levitä täyte fileen päälle. Kääri filee rullalle. Kiedo pekoni siivut ympärille. Aseta rulla uunivuokaan ja kypsennä uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla vielä 20 minuuttia. Olen hiukan arka lintujen kypsentämisessä. Näissä pitäisi käyttää (ja uskoa myös) lämpömittaria. Nyt lihasta tuli liian kuiva, kun pidin pidempään.
Täyte:
1 dl oliiviöljyä
1 kananmuna
2 sitruunan kuori
50 g pinjansiemeniä
1 nippu lehtipersiljaa (hienonnettuna)
100 g korppujauhoja
100 g parmesaania (raastettuna)
Kalkkunan kastike:
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl valkoviiniä
3 dl hyvää kanalientä
1 dl kermaa
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl sitruunamehua
kalkkunan paistoliemi
suolaa, mustapippuria
Sulata paksupohjaisessa kasarissa voi, lisää joukkoon vehnäjauho ja kuullota miedolla lämmöllä hetki. Lisää valkoviini ja lämmin kanaliemi. Hauduta noin 15 minuuttia. Lisää kerma ja kalkkunan paistoliemi, anna hautua vielä hetki. Mausta sitruunalla, persiljalla, suolalla ja mustapippurilla.

Appelsiini-granaattiomenansiemensalaattia ja persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti