sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Nyhtöpossuhampurilaiset

Leivinuuni oli isossa osassa tässä ruoassa. Kuumassa uunissa ennen lounasta paistoimme sämpylät, ja lounaan jälkeen kassler uuniin Hyyppäänvuoren retken ajaksi. NIIIIIN hyvää!


* sämpylöitä
* nyhtöpossua
* coleslaw-salaattia
* tomaattihilloa
* karamellisoitua lanttua
* turkkilaista jugurttia
* chiliä
* limeviipaleita


Yksinkertainen nyhtöpossu:

1 kg kassleria
suolaa

Nosta liha uunivuokaan. Ripottele suolaa päälle. Paista uunissa miedossa lämmössä pitkään. Meillä oli leivinuunissa alkulämpötila noin 180 astetta, ja liha oli uunissa noin 5 tuntia. Tämän jälkeen riivi liha haarukoilla säikeiksi. Poista ylimääräinen rasva. Sekoita lihasäikeet uunissa irronneeseen rasvaan. Tämä on siis tällainen tosi helppo versio ilman bbq-kastiketta. Maistuu ihan lihalle pelkän suolan avullakin.


Nopea coleslaw:

pala kaalia
2 porkkanaa
kurkkumajoneesia

Suikaloi kaali ohueksi. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita joukkoon majoneesia niin, että koostumus on hyvä.


Karamellisoitu lanttu:

lanttu
fariinisokeria
oliiviöljyä
suolaa

Kuori ja suikaloi lanttu. Kuumenna öljy pannulla. Lisää lanttusuikaleet, ja paista lähes kypsiksi. Lisää sokeria ja suolaa.


Tomaattihillo:

Tein lounaalle tomaattikastiketta lohen seuraksi seuraavalla reseptillä. Illalla kiehautin loput kastikkeesta ja lisäsin pari ruokalusikallista hillo-marmeladisokeria. 

1 sipuli
öljyä
4 tomaattia
1 prk tomaattimurskaa
suolaa
sokeria
(hillo-marmeladisokeria)

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia. Kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja sokerilla. Keitä ainakin puoli tuntia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti