sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Vihreä mozzarellagalette

 Inspiroivin lehti, joka tulee minulle, on ehdottomasti Glorian ruoka ja viini. Siitä löytyy joka kerta useita kokeilemisen arvoisia reseptejä. Tämä on yksi niistä. Ihanaa iltapalaa! (Glorian ruoka ja viini 7/2016)


Taikina:

3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
100 g margariinia
50 g parmesaania
2 rkl basilikaa hienonnettuna
2 rkl kylmää vettä


Täyte:

100 g salaattipinaattia
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
200 g mozzarellaa
0,5 dl pinjansiemeniä
0,5 dl basilikanlehtiä
0,5 dl rucolaa
0,5 dl parmesaanilastuja
(tomaatteja)


Voiteluun:
kananmuna


Sekoita jauhot ja suola. Lisää kuutioitu margariini ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Sekoita parmesaaniraaste ja basilikasilppu muruseokseen. Lisää taikinaan vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Huuhdo pinaatti. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää pinaatti ja paista muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmeää ja neste on haihtunut pannusta. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

Kauli taikina isoksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Lusikoi pinaattipaistos taikinalevyn keskelle siten, että reunoille jää noin 4 cm tyhjää. Revi päälle mozzarella. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Ripottele pinjansiemenet pinnalle. Voitele piirakan reunat kananmunalla.  Paista piirakkaa uunin keskitasossa noin 25 minuuttia. Laitoin uuniin yhtä aikaa paahtumaan tomaattikuutioita. Kirsikkatomaatit olisivat olleet kauniimpi vaihtoehto, mutta niitä ei nyt ollut kotona. Vähän oliiviöljyä päälle.

Koristele piirakka basilikan ja rucolan lehdillä ja parmesaanilastuilla. Tarjoa lämpimänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti