tiistai 31. tammikuuta 2017

Bataatti-maapähkinäkeitto

Tammikuun aikana olen kokeillut erilaisia sosekeittoja. Ei tämä mikään kevennyskuukausi ole ollut, mutta jotenkin hiihtolenkin jälkeen maistuu paremmin tällainen kuin joku muu ruoka. Ja onhan tämä nopeaakin ruokaa. Tämän keiton olen tehnyt papujen kanssa ja ilman. Your choice. Bataatti on ihan parasta näin sosekeitossa!


1 sipuli
1 bataatti
1 rkl rypsiöljyä
1/2 kukkakaali
1 rkl kasvisliemijauhetta
1 l vettä
(1 prk valkopapuja)
2 dl kookosmaitoa
2 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita

Kuori ja paloittele sipuli ja bataatti. Pilko kukkakaali siivuiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemijauhe ja kiehuva vesi. Keitä kasvikset kypsiksi kannen alla. (Lisää valkopavut.) Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää kookosmaitoa ja maapähkinävoita maun mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti