maanantai 30. tammikuuta 2017

Savulohipasta

Tämä oli herkullinen arki-illan ruoka. Pasta on itsetehtyä, mutta saahan sitä nopeammin kaupasta. Tämän pastan juttu on tuo karamellisoitu punasipuli. Ihanaa ja rapeaa. Lohi on valmiiksi savustettua.  Yleensä pastaan tulee sekoitettua kermaa, mutta näköjään turhaan; pelkkä limemehu riittää kastikkeeksi. Yksinkertainen on kaunista.


nauhapastaa keitettynä
savulohta
1 rkl oliiviöljyä
2 punasipulia
1 rkl muscovado-sokeria
puolikas lime
tilliä


Kuumenna öljy pannulla. Viipaloi sipulit. Kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää sokeri, ja anna sipuleiden hautua muutama minuutti. Lisää sipulit ja lohi pastan päälle lautaselle. Paahda limen leikattua pintaa kuumalla pannulla, kunnes se saa väriä. Purista mehua kastikkeeksi ruoan päälle. Ripottele pinnalle reilusti tuoretta tilliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti