keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Aamukahville tuoretta pullaa! (yön yli kohotettu taikina)


Nimipäivänäni (siitä on jo viikkoja) oli tarve saada tuoretta pullaa aamulla töihin. Kokeilin ensimmäistä kertaa aamu-uniselle sopivaa vaihtoehtoa eli taikina sekoitetaan illalla ja laitetaan yöksi jääkaappiin kohoamaan. Kuten alemmasta kuvasta näkyy, taikina kannattaa laittaa isoon kulhoon, sillä se todellakin kohoaa! Oikein hyvää oli ja mukava oli aloittaa työviikko pullakahvien merkeissä.


Taikina: (Ohje blogista: Suolaa ja hunajaa)

5 dl maitoa
35 g tuoretta hiivaa
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
13-15 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia

Korvapuustien täyte: margariinia, kanelia ja sokeria

Voiteluun: kananmuna

Pinnalle: raesokeria

Sekoita maito, hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Alusta joukkoon vehnäjauhoja vähitellen. Lisää sulatettu margariini loppuvaiheessa. Lisää jauhoja sen verran, että taikina on kimmoisaa ja irtoaa hyvin kulhon reunoista. Jätä taikina kuitenkin mahdollisimman löysäksi. Peitä taikina tuorekelmulla ja pyyhkeellä. Nosta kulho jääkaappiin yön yli. 

Laita aamulla uuni kuumenemaan 40 asteeseen. Leivo taikina normaalisti pulliksi. Kohota pullia uunissa noin puoli tunita. Ota pullat uunista. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat. Paista noin 10-12 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti