sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Yellow velvet cake


Nyt löytyi sellainen kakku, joka maistuu niillekin, jotka eivät välitä kerma- ja moussekakuista. Keltainen väri on peräisin sahramista, joka maistuu reilusti kakussa. Jos siitä ei pidä, voi kakkutaikinan värjätä elintarvikeväreilläkin, mutta tämä on sellainen luonnonmukaisempi vaihtoehto. Täytteenä on sitruunaista tuorejuustoa. Kakku paranee jääkaapissa parin päivän säilytyksellä. Resepti on peräisin Soppa365:stä.


Taikina:

150 g margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 g sahramia
2 dl turkkilaista jugurttia


Täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1,5 dl turkkilaista jugurttia
1 sitruunan mehu (voit laittaa myös kuoren raastettuna, jos löytyy luomusitruunoita)
1,5 dl suolattomia, kuorittuja pistaasipähkinöitä


Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita sahrami jugurttiin. Lisää kananmunat yksitellen margariini-sokerivaahtoon hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja jugurtti ja sekoita nuolijalla taikinaan.

Voitele 20 cm kakkuvuoka. Paista kakkua uunissa + 175 asteessa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä kunnolla.

Sekoita täytteen ainekset pähkinöitä lukuunottamatta kulhossa. Rouhi pähkinät. Jaa kakku 3-4 osaan. Levitä pohjalle täytettä. Ripottele päälle pähkinärouhetta. Tee muut kerrokset samalla tavalla. Levitä loppu kuorrutteesta kakun päälle. Koristele pähkinöillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti