tiistai 3. lokakuuta 2017

Omena-inkivääricrumble

Sadepäivän herkkua maahan pudonneista omenoista paistettuna leivinuunissa. Tänään oli sitten tämän viikon sokeripäiväni, jo tiistaina, mutta oli sen arvoista! Resepti on Sikke Sumarin kirjasta Ruokaa rakkaudella.


4 omenaa
4 rkl vettä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl muscovadosokeria
2 cm pala tuoretta inkivääriä

175 g täysjyvävehnäjauhoja
100 g margariinia
1,5 dl ruokosokeria
100 g pähkinöitä


Viipaloi omenat paksuiksi viipaleiksi. Pane omenapalat, vesi, sitruunamehu ja sokeri kattilaan, ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Kuori inkivääri, ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Lisää inkivääri kattilaan. Kaada seos matalaan uunivuokaan.

Sekoita jauhot ja margariini kulhossa. Lisää seokseen sokeri ja rouhitut pähkinät. Levitä seos omenien päälle vuokaan. Paista uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti