perjantai 19. lokakuuta 2018

Kaalilaatikko

Tämä resepti on Sikke Sumarin kirjasta Ruokaa rakkaudella. Tähän tarvitaan aikaa ja lämmin leivinuuni.

1 keräkaali
öljyä, voita
2 porkkanaa
2 sipulia
500 g jauhelihaa
meiramia, timjamia
2 dl keitettyä riisiä
soijakastiketta
5 dl lihalientä
2 dl kermaa
2 rkl siirappia
korppujauhoja
suolaa, pippuria

Kuutioi sipuli ja porkkanat pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne padassa, jossa on öljyä. Lisää suikaloitua kaalia vähitellen. Anna kaalin ruskistua ennenkuin lisäät uuden satsin. Mausta suolalla ja soijalla.

Paista jauheliha toisella pannulla. Mausta suolalla, pippurilla, meiramilla ja soijalla.

Lisää kaalipaistokseen lihaliemi, siirappi ja kerma.Yhdistä kaalipaistos, riisi ja jauheliha padassa. Ripottele päälle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 180-asteisessa uunissa vajaan tunnin ajan niin, että korppujauhot ovat ruskistuneet ja laatikon pinta on kauniin ruskea ja rapea. Tarjoa puolukoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti