maanantai 3. elokuuta 2020

Mango-vadelmakakku ilman liivatetta

 Teimme Helmin työpaikalle moussekakkua, jossa ei käytetty liivatetta, vaan kasviperäistä agar agar -jauhetta hyydyttämiseen. Oikeat mittasuhteet löytyivät täältä, Ruoka ja koti -sivulta.

Pohja:

2 kananmunaa
sokeria
perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta


Mangotäyte:

4 dl vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
1 dl sokeria
2,5 dl mangososetta (esim. Bonne)
2,5 dl hedelmämehua (esim. mango-appelsiini)
3,25 tl agar agar -jauhetta


Vadelmatäyte:

4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
250 g pakastevadelmia
1/4 dl sokeria
2,5 dl vadelmamehua
3,25 tl agar agar -jauhetta


Koristeluun:

tuoreita vadelmia, kuivattua vadelmarouhetta, marenkeja, mustaherukan lehtiä

Tee ensin pohja. Ota kolme samanlaista juomalasia. Riko kananmunat yhteen lasiin. Mittaa saman verran sokeria toiseen lasiin, ja perunajauhoja kolmanteen lasiin. Lisää leivinjauhe perunajauhon sekaan, ja sekoita. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vähitellen vaahtoon nuolijalla käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Paista kakkua 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä. Pese vuoka ja laita kakkupohja irtopohjavuokaan, jossa on pohjalla paperi ja reunoilla muovireunus.

Tee mangotäyte. Vaahdota vispikerma vatkaimella. Sekoita tuorejuusto ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää mangosose ja sekoita hyvin. Lisää puolet kermavaahdosta ja sekoita. Mittaa kylmään kattilaan mehu ja agar agar -jauhe. Kuumenna mehu kiehuvaksi sekoittaen lusikalla, ja anna kiehua vähintään kaksi minuuttia. Toimi sen jälkeen ripeästi. Kaada mehuseos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita. Kaada massa heti pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen vadelmatäytteen lisäämistä.

Tee vadelmatäyte. Vaahdota vispikerma vatkaimella. Sekoita tuorejuusto ja sokeri (1 dl) hyvin sekaisin. Jos käytät ulkolaisia pakastevadelmia, keitä niitä pienessä vesitilkassa kattilassa 5 minuuttia.  Lisää sokeri (1/4 dl). Anna jäähtyä hetki. Puserra sitten vadelmaseos siivilän läpi. Lisää vadelmasose tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Lisää puolet kermavaahdosta ja sekoita. Mittaa kylmään kattilaan mehu ja agar agar -jauhe. Kuumenna mehu kiehuvaksi sekoittaen lusikalla, ja anna kiehua vähintään kaksi minuuttia. Toimi sen jälkeen ripeästi. Kaada mehuseos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita. Kaada massa heti pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.

Irrota kakusta vuoan reunus sekä muovinauha. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti