maanantai 3. elokuuta 2020

Marengit ilman uunia

Löysin houkuttelevan reseptin Annin uunista: sveitsiläistä marenkia ilman uunia. Nämä todellakin ovat täydellisiä! Väri pysyy kirkkaana, maku rapeana eikä maistu ollenkaan kananmunalle.


2 kananmunan valkuaista
1,25 dl sokeria
punaista elintarvikeväriä

Erottele kananmunasta valkuainen huolellisesti isoon metalli- tai lasikulhoon. Laita liedelle sen kokoinen kattila, että kulho asettuu sopivasti sen päälle. Laita vettä sen verran, ettei vesi osu kulhon pohjaan. Kuumenna vettä kattilassa samalla, kun vatkaat sähkövatkaimella valkuaisia. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa marenkia, kunnes seos on 60-asteista. Pidä huoli, ettei kattilassa ole vesi kiehu liian kovaa niin, että vesihöyryä tulee kulhoon. Valmis marenki on sileää ja kiiltävää. Ota kulho pois kattilan päältä, ja vatkaa marenkia vielä pari minuuttia, jotta seos jäähtyy vähän. Jos haluat tehdä erivärisiä marenkeja, ota osa marenkiseoksesta toiseen kulhoon. Lisää hieman elintarvikeväriä. Marengeista tulee hieman raidallisia, jos sekoitat värin huolimattomasti. Laita seos pursotinpussiin, ja pursota pieniä marenkeja leivinpaperilla päällystetylle tarjottimelle. Anna kuivua huoneenlämmössä ainakin vuorokauden verran. Säilytä marenkeja kannellisessa rasiassa hyvässä piilossa, jos haluat säästää niitä koristeeksi kakun päälle. Nämä ovat niin hyviä, että niitä tulee napsittua ohimennen ☺️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti