sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Omenakeikauskakku ja vaniljakiisseli

Tämä resepti on ollut käytössäni jo vuosia enkä muista, mistä olen sen löytänyt. Tähän sopii myös raparperi.

Vuokaan:
50 g margariinia
1 dl fariinisokeria
4 omenaa

Taikina:
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vuoraa tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Mittaa pohjalle margariini ja fariinisokeri. Kuumenna vuokaa +175 asteessa uunissa muutama minuutti, kunnes rasva ja sokeri sulavat. Tasoita seos vuoan pohjalle.

Kuutioi omenat. Ripottele kuutiot vuokaan.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että ainekset sekoittuvat. Levitä taikina omenakerroksen päälle.

Paista +175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40-50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa. Tämän ohjeen näin Australian Masterchefissa tuomari Cary Mehiganin valmistamana. Vähän erilainen kuin aikaisemmin valmistamani.

2 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
1 vaniljatanko
5 kananmunan keltuaista
0,6 dl sokeria
0,5 dl maissijauhoja

Mittaa kerma ja maito kattilaan. Kaada osa sokerista kattilan pohjalle. Tämä estää maidon palamisen pohjaan. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet irti. Laita sekä siemenet että tanko kattilaan. Kiehauta.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää maissijauho. Kaada puolet kuumasta kermasta munaseokseen voimakkaasti vatkaten. Lisää seos takaisin kattilaan. Vatkaa, kunnes seos paksuuntuu. Siivilöi ja jäähdytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti