tiistai 21. lokakuuta 2014

Curry-lohirisotto


Reseptin löysin eilen Australian Masterchefistä. Tämän on taas jonkun juniorikilpailijan luomus!! Alkuperäisessä ohjeessa on tosi paljon mausteita. Ei niitä täällä marketissa ollut, joten vähemmällä mentiin. Söin itseni ihan ähkyksi. Ja tämä oli sitten sellainen kalaruoka, jota Onni söi mukisematta :) 

Lohi:
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl limemehua
1 rkl kalakastiketta
1 rkl ruokokidesokeria
600 g lohifilettä

Sekoita kastike. Paloittele kala kuuteen osaan. Sekoita kalat kastikkeeseen. Laita jääkaappiin maustumaan.

Currytahna:
0,5 tl jauhettua kuminaa
0,5 tl jauhettua korianteria
1 tl kalakastiketta
10 valkopippuria
1 tl ruokokidesokeria
1 tl tuoretta inkivääriä hienoksi silputtuna
1 punainen chili
1 punasipuli

Jauha mausteet hienoksi morttelissa. Pilko inkivääri, chili ja sipuli. Pitäisi jo uskoa, että chilin käsittelyssä kannattaa käyttää käsineitä. Satuin pyyhkäisemään valuvia silmiä kädellä, ja sen jälkeen poltteli pitkään!  Aja seosta vielä sauvasekoittimella.

Risotto:
1 l kanalientä
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 tl inkivääriä hienoksi silputtuna
200g risottoriisiä
2 dl kookoskermaa
persiljaa, timjamia, lime

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Kuullota hienonnettua sipulia öljyssä 3-4 min kauniin kuultavaksi. Lisää currytahna, inkivääri ja riisi. Kääntele seosta pari minuuttia. Lisää kanalientä riisiin vähän kerrallaan. Anna kiehua hiljaisella porinalla ilman kantta, kunnes riisi on al dente. Lisää puolet kookoskermasta ja yrttejä. Nosta pois liedeltä ja laita kansi päälle.
Kuumenna non stick-pohjainen pannu. Lisää kalapalat. Paista 3-4 min joka puolelta. Silppua kala käsin risottoon. Lisää loput kookoskermasta varovasti sekoitellen. Tarjoile limelohkojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti