maanantai 27. lokakuuta 2014

Juustokakku Donna Hayn mukaan

Viikonlopuksi Heini leipoi syntymäpäiviä varten juustokakun. Resepti näytti houkuttelevalta, koska se oli niin yksinkertainen. Pinta on täysin vaalea, sillä kakkua paistetaan ensin 150 asteessa tunti. Sen jälkeen kakkua pidetään uunissa luukku raollaan virta käännettynä pois toinen tunti. Resepti on tietysti Australian Masterchefistä.


Pohja:
0,9 dl mantelijauhetta
2,7 dl vehnäjauhoja
0,6 dl sokeria
90 g margariinia

Täyte:
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
500 g ricotta-juustoa
4 kananmunaa
1 rkl sitruunankuorta
3,3 dl sokeria
1 sitruunan mehu
1/2 vaniljatankoa
1,5 rkl maissitärkkelystä


Sekoita pohjan ainekset kulhossa sormin. Vuoraa irtopohjavuoan pohjan leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan. Paista 150 asteessa noin 15 min tai kunnes, pohja saa väriä.

Sekoita täytteen ainekset monitoimikoneessa. Voitele vuoan reunat voilla. Kaada täyte vuokaan. Paista 150 asteessa tunti. Käännä sitten virta pois ja jätä uunin luukku raolleen. Anna kakun olla uunissa vielä toinen tunti.

Tarjoile tuoreiden marjojen tai marjasoseen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti