lauantai 17. lokakuuta 2015

Gözleme eli turkkilaiset piiraat

Sitten tämä terapialeivonta lomareissun jälkeen (joka oli siis jo tiistaina). Olipa vaikea ryhtyä taas kirjoittamaan ja siirtämään kuvia...

Tämän reseptin löysin uudesta Glorian ruoka ja viini -lehdestä (7/2015). Halusin kokeilla spelttijauhoja ensimmäistä kertaa. Tämä taisi hiukan vaikuttaa siihen, että kaulittu taikina oli hankala käsitellä ja repeili vähän. Maku oli kuitenkin hyvä. Täyte oli ihan omasta päästä :)


Taikina:

3 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä


Täyte:

1 tb tomaattipyreetä
100 g tuoretta pinaattia
1 pss juustoraastetta

Sekoita kuivahiiva ja jauhot. Lisää puolet jauhoista lämpimään veteen. Lisää suola ja hunaja. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Alusta joukkoon loput jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota 20 minuuttia lämpimässä.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leikkaa taikina kuuteen palaan. Kauli paloista jauhoja apuna käyttäen ohuita pyöreitä piiraspohjia. Tee täyte. Levitä täyteainekset pohjille. Käännä piiraan reuna kanneksi yli puolen välin. Käännä sitten sivureunoista parin sentin verran ja lopuksi toinen piiraan reuna niin, että täyte peittyy.

Kuumenna paistinpannu. Paista piiraita kuivassa pannussa noin kolme minuuttia kummaltakin puolelta. Leikkaa piiraat kahtia ennen tarjoilua. Tarjoa piiraat lämpiminä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti