keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Porkkanakakku

Moni kakku päältä kaunis, mutta tämä ei! Kinuskikastike ei pysynyt kakun päällä raitoina, vaan levisi eikä ollut oikein aikaa eikä energiaa edes miettiä koristeita. Kakku oli sitten seuraavana päivänä jopa kauniimpi oltuaan jääkaapissa. Tosi mehevää ja mausteista kuitenkin, ja markkinoimme sitä pöydässä jopa terveystuotteena, sillä kakusta suuri osa on porkkanaa ja pähkinää, siinä ei ole valkoista sokeria eikä tavallista vehnäjauhoakaan. Tein kakun pääosin samalla reseptillä kuin rippijuhliin, mutta Wicked sweet kitchenin ideaa käytin laittamalla kuorrutukseen vähän valkosuklaata.

Taikina:

1 iso porkkana
40 g pekaanipähkinöitä
2 dl täysjyväspelttijauhoja
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
vajaa 1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 kananmuna
0,8 dl muscovado-sokeria
0,5 dl vettä
0,8 dl rypsiöljyä

Kuori ja raasta porkkana. Rouhi pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää muut aineet sekoittamalla. Kaada taikina pitkään leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 min. Anna kakun jäähtyä.


Porkkanamarmeladi:

1 porkkana
puolikas lime
1 dl hillo-marmelaadisokeria

Kuori ja paloittele porkkana. Keitä porkkananpalat kypsiksi pienessä määrässä vettä. Soseuta sauvasekoittimella. Purista mukaan limemehu. Lisää hillo-marmelaadisokeri. Keitä, kunnes seos on sopivan sakeaa, n. 10 min.


Kuorrutus:

100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
kinuskikastiketta

Sulata valkosuklaapalat varovasti mikrossa. Vaahdota tuorejuusto ja sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa.


Jaa jäähtynyt kakku vaakasuunnassa kahteen osaan. Levitä väliin ohut kerros porkkanamarmelaadia ja tuorejuustoseosta. Levitä loput kuorrutuksesta kakun pinnalle. Valuta päälle kinuskikastiketta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti