lauantai 3. lokakuuta 2015

Kanaa Kung pao

Kun yksi lapsista tulee kotiin, toinen on jo menossa. Heini kertoi eilen haluavansa tänään kiinalaista ruokaa, jota meillä ei juurikaan ole tehty eikä kiinalainen ravintolakaan ole perheelle tuttu ollenkaan. Löysin Sundie blondielta oikein hyvältä vaikuttavan reseptin (jota vähän hioin omaan keittiööni sopivaksi esim. jättämällä pois varmaan melko oleellisen valkosipulin :)), ja tehdessäni ihmettelin, miksen ole aikaisemmin älynnyt broileria valmistaa tällaisilla mausteilla; kaikkea löytyi valmiiksi kotoa ja sitä tavallisesti maustettua syödään ainakin pari kertaa viikossa. Todella hyvää ja helppoa. Lähdössä ollut Onni kysyi, että miten täällä tuoksuu ihan paahdetuille siemenille. Niinpä. Muistin, että meillä seesaminsiemenöljyä, joka oli tähän todellakin oikea öljy. Aivan ihana tuoksu ja maku! (Kuvassa ruoka näyttää tosi lattealta:()


3 broilerin rintaleikettä
1 pieni punainen chili
2 cm inkivääriä
10 cm purjoa
kourallinen cashewpähkinöitä
3 rkl seesaminsiemenöljyä


Marinadi:

1 kananmunan valkuainen
1/2 suolaa
2 tl soijakastiketta
1 tl maissijauhoja


Kastike:

1 dl vettä
2 tl maissijauhoja
2 tl valkoviinietikkaa
3 rkl soijakastiketta
2 tl makeaa chilikastiketta
1 tl suolaa


Poista broilerista luut ja muut ylimääräiset osat. Paloittele reiluiksi suupaloiksi. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, ja lisää broilerin palat. Anna maustua noin puoli tuntia.

Sekoita kastike valmiiksi. Paloittele chili ja inkivääri pieniksi kuutioiksi ja purjo viipaleiksi.

Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista chiliä ja inkivääriä pari minuuttia. Lisää broileri. Paista kypsäksi ja anna saada vähän väriä. Lisää purjo ja pähkinät. Kaada joukkoon myös kastike. Tarjoa esim. riisin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti