sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joululeivontaa: Ruispiparit

Ensimmäinen piparisatsi on syöty jo. Nyt kokeilussa oli Keskisuomalaisen Ruoka-palstan ruispiparit (17.12.2015). Nämä olivat tosi hyviä. Ensimmäisen pellin jälkeen vähensimme lämpötilaa, koska 200 asteessa piparit tummuivat nopeasti. Kuvasta näkeekin, että rasian pohja jo näkyy eli huonosti säilyviä nämä ovat! :)


100 g margariinia
1 rkl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl mustapippuria
1 dl siirappia
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
4-5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata rasva. Sekoita joukkoon mausteet, siirappi, kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levätä jääkaapistta muutama tunti tai yön yli. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi, ja ota siitä kakkuja piparkakkumuotilla. Paista 175 asteessa noin 6-8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti